Del 2 Beinbrudd på hund – Dag 15-22

Les del 1 – De første dagene med beinbruddet her

De første 14 dagene av Nikkas rehabilitering gikk veldig bra og almentilstanden var fin til å være neddopet på smertestillende. Hun ble holdt i ro og de «lengste» turene var på 5-10 min utenfor huset. På dag 15 merket vi stor reduksjon i formen til Nikka og hun hadde tydelig vondt når hun tråkket ned med foten. Vi måtte bære henne inn og ut av huset for å la henne gjøre fra seg og hun satt stort sett og skalv av smerte. En veldig ubehagelig opplevelse når hunden ikke er i form og du ikke greier å gjøre noe med det.

Nikka hos veterinæren

Det endte med at vi tok henne med til Veterinær for en ekstra sjekk da vi fryktet at noe var feil med platen som var satt inn i foten. Nikka hadde noe forhøyet kroppstemperatur, men selve foten så ganske grei ut og ingen ekstra hevelser. Nikka viser tydelig ubehag når vi berører foten og vi får med oss ekstra smertestillende hjem.

I totalt 4 dager er Nikka ganske pjusk og virker som hun har store smerter. På den 4 dagen er «normalt» igjen, slik som formen hennes var de første 14 dagene. Vi slipper å bære henne og hun går selv ut for å gjøre i fra seg. Egentlig skulle vi ha begynt med vanntredemølle denne uken, men siden formen ble så drastisk redusert valgte vi å utsette dette til neste uke.

Ingjerd fra Nidaros hundemassasje følger Nikka tett under rehabiliteringen og kom hjem til oss for å utføre en laserbehandling. Her er en liten videosnut av Nikka som får behandling:

Aktivitet uke 3:

  • Minimalt med aktivitet, bare det mest nødvendige
  • Vegrer seg for å gå på foten, vil helst ligge i ro
  • Bæres stort sett inn og ut når hun skal på tisseturer
  • Litt mer aktivitet mot slutten av uken, virker som smertene ga seg.
  • En runde med laserbehandling og massasje utført av Nidaros Hundemassasje

 

Merk:
Engelsksetter.com har en samarbeidsavtale med Nidaros Hundemassasje og får derfor laser- og massasje behandlingene sponset.