Massasje av aktive hunder – Nidaros Hundemassasje

//Annonse for Nidaros Hundemassasje

Fuglehunden, hva er det som kjennetegner denne? Jo, oftest er det en veltrent hund. Oftest brukes den mye også utenom jaktsesong, selv om tempoet settes litt ned i noen få måneder. Sett fra mitt perspektiv, en hundemassør og rehabiliteringsterapeut, så er fuglehunden en toppidrettsutøver. Det er selvfølgelig ikke alle som brukes på toppidrettsnivå, men de fleste er likevel ganske godt trent.

En annen ting som, etter min erfaring, kjennetegner fuglehunden er at den er en frisk hund. Det som oppstår oftest er gjerne skader den pådrar seg når den løper rundt i fjellet med fugl i nesa, da ser vi både brudd, stikkskader og muskelskader. Ellers er det en gjenganger med slitasje og forkalkninger.

Jeg pleier å anbefale en gjennomgang av hunden med jevne mellomrom, hvor ofte avhenger av hvor mye hunden blir brukt; Skal den være med på jaktprøve? Utstilling? Skal dere på jakt ei uke?

Sir Elton får en gjennomgang etter å ha deltatt tre dager på jaktprøve.

Men hva er «en gjennomgang»? Jeg sjekker da en rekke ting i hundens bevegelsesapparat; mønstring, sjekke bevegelighet i ledd, kjenner på pels, sjekker poter, går gjennom hele kroppen med muskulatur.

Hvorfor anbefaler jeg dette? Fordi at jeg da kan oppdage muskelknuter, restriksjoner i bevegelse, kuler og små sår. Små ting som kan utvikle seg til et uttalt problem, og som vi da får behandlet og forhåpentligvis gjøre bedre/få bort. Jeg henviser selvfølgelig til veterinær ved behov.

Når en hund brukes mye og muskulaturen blir sliten og stram så er den også mer utsatt for skader. Sammen med en rekke andre ting som riktig fôr, restitusjon, oppvarming, bruk av dekken, potesokker etc så er massasje/stretching/mobilisering skadeforebyggende.
Ved behandling før hard fysisk aktivitet så får man forberedt muskulaturen på det som skal skje, massasje og stretching gir økt blodsirkulasjon bidrar til at muskulatur tåler mer belastning. Ved behandling etter hard, fysisk aktivitet så bidrar det til raskere og bedre restitusjon, også her pga økt blodsirkulasjon som gjør det lettere for muskulatur å kvitte seg med slaggstoffer.

Ved diagnoser som f.eks HD eller forkalkninger så pleier jeg å anbefale laserbehandling i tillegg til massasje/stretching/mobilisering. Laserterapi kan være smertelindrende og betennelsesdempende – det fjerner altså ikke forkalkningen – men det lindrer og vedlikeholder. Hunden kan ofte fungere i mange år selv om den får en sånn diagnose, men man må legge til rette med både aktivitet, oppfølging av veterinær og en terapeut med utdanning innenfor muskel- og leddanatomi.

Espresso er plaget med Artrose i skuldrene og får laserbehandling.

Så går hunden over i senioråra, den har mer livserfaring, mer jakterfaring, den er klok og man har ofte innarbeidet egne rutiner sammen , hund og eier. Sammen med jakterfaring så kommer også slitasje på muskler og ledd, samt en del andre aldersbetingede plager. Her er det også viktig med tilrettelegging med både aktivitet og fôr, men også det at man tar vare på muskler og ledd vil gi hunden en bedre livskvalitet. Jeg er så heldig at jeg har mange seniorhunder som jeg jevnlig treffer og som får massasje og laserbehandling. Den vanlige tilbakemeldinga er at hunden gjerne virker kvikkere både til sinns og til beins i dagene etter behandling. Begynner man tidlig så vil man kanskje gi hunden noen ekstra gode år med jakt også!

Espresso digger behandlingen!

Alt i alt er det mange gode fordeler ved jevnlig å ta med hunden til behandling, og man legger opp et løp som passer for hver enkelt hund og dens behov. Jeg viser deg gjerne hva du selv kan gjøre hjemme og kommer med tips ift trening, fôr og tilrettelegging.

Viktig er det å huske at det alltid er veterinær som stiller diagnose, så oppfølging her en selvfølge! Ved halthetsutredninger der veterinær ikke allerede er involvert så henviser jeg nesten alltid videre før man setter opp et behandlingsopplegg.

Nidaros Hundemassasje eies og drives av Ingjerd Schøning Johansen som er utdannet hundemassør, rehabiliteringsterapeut og laserterapeut. Hun holder til i Trondheim der hun tilbyr behandling i hjemmet i tillegg til at hun kan ta imot kunder på klinikk èn dag i uka.

Hva kan Nidaros Hundemassasje tilby?

  • massasje/stretching
  • mobilisering
  • laserterapi
  • hydroterapi (vanntredemølle, behandlingen foregår da på klinikken i Trondheim)
  • rehabilitering etter kirurgi
  • tips og råd for hva dere selv kan gjøre hjemme

For mer informasjon se: www.nidaroshundemassasje.no

eller ta direkte kontakt på epost post@nidaroshundemassasje.no eller tlf 47 44 06 44

//Behandlingen av hundene er sponset av Nidaros hundemassasje//