Hundefotografering tips – #1

Vi er ingen foto-eksperter, men etter noen år med hunder og kamera i hus har vi etterhvert plukket opp et par tips som gjør ting enklere. Vi vil derfor dele noen av våre fototips her på engelsksetter.com fremover.

 1. Godbiter
  Når vi skal fotografere dyr er det ikke alltid like lett å få dyrets oppmerksomhet. Gjør innkjøp av hundens favoritt-godbiter (Helst de som lukter mye) og hold godbiten opp mot kameraet slik at hunden kikker i rett retning. Da er det enklere å kunne styre blikket til hunden i retningen du holder godbiten.

  Blikket er festet rett i kameraet (Godbiten)

 2. Medhjelper til å styre hunden
  Det kommer an på hvor god kontroll du har på hunden/hundene, men det er alltid enklere å være to når man fotograferer dyr.  En til å styre hundene og en annen til å ta selve bildene.

 3. Lys!
  Tenk alltid på lyset når du fotograferer, er det dårlig lys blir ofte bildet uskarp og for mørkt.
  Jeg liker aller best å fotografere når det er lyst, men ikke knallsol. Bilder ved solnedgang er også ganske kult da vi får fantastiske farger.

  Bilde tatt når det er godt lys ute

  Bildet tatt mot solen

  Bilde tatt direkte mot solnedgangen

 4. Tenk på bakgrunnen!
  Før du stiller opp hunden er det viktig å tenke på hvordan bakgrunnen ser ut. Er det en rotete bakgrunn blir det gjerne mye forstyrrelser på bildet.  Min favoritt bakgrunn er enten fjell/skog  eller kjente severdigheter slik som Røros kirken på dette bildet.

 5. Ta bilde av hunden i aksjon!
  Av jakthundene så liker jeg best å ta bilde når hundene brukes til de det er avlet for. Bilder av fuglehunder under høstjakta er noe jeg synes er aller best.
 6. Flere jo bedre?
  Har du flere hunder, prøv å få et bilde av alle i en gruppe.  (Merk: Kan ofte føre til kaos!)
 7. Noen ganger må man bare gi opp!
  Enkelte dager vil ikke hundene samarbeide og da er det lik så greit å bare gi opp. Bedre å gi seg før hundene blir for lei.
   

  I neste innlegg vil vi skrive litt om hvilket kamerautstyr vi bruker mest.