Nytt utstyr – Støkkmaskin DT Systems (BL509)

//Annonse for Sqoop.no

Vi har en stund vært på utkikk etter en støkkmaskin for å trene hundene med og fant tilslutt en slik maskin hos Sqoop.no.

Siden vi ikke har tilgang på tamfugl,  så vil denne maskinen bli benyttet sammen med dummy-fugl som blir kastet opp av maskinen. Dette vil simulere fugl som støkkes og tanken er at hunden skal trenes på å sette seg når noe «flakser» i lufta. Maskinen vi fikk tak heter «DT Systems (BL509)» Dette er ikke den største støkk-maskinen på markedet, men fungerer meget bra til vårt bruk.

"Dummy fugl" - Denne fikk jeg tildelt når jeg deltok på et dressur kurs igjennom vorstherhund klubben i Trøndelag.

«Dummy fugl» – Denne fikk jeg tildelt når vi deltok på et dressur kurs igjennom vorstherhund klubben i Trøndelag. Er nok enkel å lage selv også 🙂

Informasjon om denne maskinen hentet fra Sqoop.no:
Fjernkontrollen gir deg mulighet til å styre inntil 16 støkkmaskiner på inntil 600 meter avstand. En beeper (høyttaler) montert på støkkmaskinen gjør lokalisering av støkkmaskinen enkel. En knapp på fjernkontrollen holdes inne og høyttaleren piper. Dermed har du full kontroll på hvor hver enkelt maskin befinner seg. Systemet er laget for treningsobjekter på størrelse med duer / quail og har nett og fjærer i høy kvalitet.

Litt om D.T. Systems støkkmaskiner:

  • Sidedør gjør det enkelt å plassere / ta ut treningsobjektet fra maskinen.
  • Nett og fjærer i høy kvalitet.
  • Store ventilasjonshull
  • Drives av vanlige 9V batterer (ikke inkl).
  • Norsk bruksanvisning

Vi fikk denne maskinen helt nylig, så har ikke rukket å ta den skikkelig i bruk.  Nå som jaktsesongen har startet så blir det nok ikke noe mer bruk av denne før jakta er over.

Ble en kjapp test av maskinen forrige helg:

4t0a3570

Gjør klar maskinen

Løser ut maskinen manuelt for å teste hvor dummyen blir kastet. Her ser jeg at maskinen står litt på skrå og dummyen ikke går helt rett vei.

Løser ut maskinen manuelt for å teste hvor dummyen blir kastet. Her ser jeg at maskinen står litt på skrå og dummyen ikke går helt rett vei. Retter opp i dette før hunden får prøve seg.

Situasjon med hund og dummy. Hunden er ut i søk og før hunden kommer helt bort til maskinen blir dummyen utløst. Hunden blir kommandert til å sitte og er rolig i "Oppflukt og skudd".

Situasjon med hund og dummy. Hunden er ut i søk og før hunden kommer helt bort til maskinen blir dummyen utløst.
Hunden blir kommandert til å sitte og er rolig i «Oppflukt og skudd».

MERK: Hundene er aldri helt i nærheten av maskinen når denne blir utløst.  Maskinens to «armer» kommer ut i stor fart og kan derfor skremme/skade hunden om den er for nærme.

Mac er klar for å gå ut å trene

Mac er klar for å gå ut å trene

 

//Annonse for Sqoop.no
Sqoop.no – Inspirasjon og utstyr til din neste tur.
sqoop