Et lite tips – Filming med mobilen

Høsten har begynt og jakta nærmer seg med stormskritt.  Det er sikkert flere enn oss som tar fram mobilen under jakta for å  filme rypesituasjonen når hunden står i stand, for å prøve og forevige det på film.

Mac i stand på fugl

Mac i stand på tamfugl

Ikke film vertikalt!

Når man så kommer hjem og skal begynne å se på filmen er det mange som har filmet med mobilen i vertikal retning. Dette vil si at du holder mobilen i høyde rettingen og ikke liggende. Problemet med å filme på denne måten er at du får store svarte felt på hver side av filmen.  Dette er ekstra utfordrende hvis du tar noen film klipp i høyde retningen og andre klipp liggende.  Når du tilslutt skal redigere disse klippene sammen får du en film der filmklipp størrelsen varierer veldig.

filming med mobil

Her er to eksempler:

Du ser her at filmen har blitt filmet mens mobilen har blitt holdt vertikalt. Dette gjør at vi får to svarte felt på hver sin side av filmen.

Du ser her at filmen har blitt filmet mens mobilen har blitt holdt vertikalt. Dette gjør at vi får to svarte felt på hver sin side av filmen.

filmetrett

Her har det blitt filmet slik at vi ikke får noen svarte felter på bildet.

Du kan lese mer om hvorfor du ikke skal filme vertikalt her: http://www.dinside.no/896959/ikke-film-vertikalt

Lykke til med jakta og filmingen 🙂