Jakta 2012

Med 40- 50 cm snø i fjellet og november rett rundt hjørnet, er det tid for å oppsummere jaktåret 2012. Tjuvreisn’s Kasan ble avlivet tidlig i januar. Det ble en tung tur til dyrlegen, men vi tar med oss ufattelig mange gode minner fra tiden med ham.

Rangelfjellets Mac kom i hus noen dager senere. En flott valp med gode gener fra Trønderviddas Giro og Rangelfjellets Miss Putte. Senere på året kom Jøldalens Sir Elton til oss – en spennende kombinasjon av Sønnånåens Emily og Slottviddas Ramses.

Vintersesongen ble i hovedsak benyttet til elevarbeid i tilknytning til påbegynt dommerutdanning. Espresso fikk imidlertid mange fine treningsturer og vi fikk til en 2. AK i Storlidalen på våren. I høst fikk han også 2. AK på Holtsjøen og oppnådde dermed 2 fine premier på 3 starter. Jakta i år var spådd «nedenom og hjem». Område etter område ble stengt pga svak bestand med rype. Det var tydelig dårligere enn tidligere år også der vi jaktet innledningsvis. Mac (9 mnd) fikk sin første kontakt med rype og det ble hovedsakelig støkk innledningsvis. Utover høsten ble han etter hvert mer fast i stand, men jeg har valgt å ikke felle rype for ham i år.


Espresso har gått en del i bånd, men når han slippes går det virkelig unna. Jeg har sett mange VK-hunder på prøve i år, men det er få som har den intensitet og fart som Espresso nå har. Det er imidlertid til tider i overkant stort søk og GPS er nødvendig i uoversiktlig terreng. Viltfinnerevnen og inngang på fugl er upåklagelig og forholdet mellom stand og støkk er meget tilfredstillende. Både i Holtålen, Oppdal og Meråker har han vært den hunden det er felt mest fugl for. Mye av det er festet på film. Espresso har utviklet seg til å bli en erfaren jeger og det er felt 35 ryper for ham i år. Totalt sett er han kommet opp i 94 felte fugl.

 

En ny jeger er for øvrig kommet i gang i familien. Ola (15 år), har skutt 2 ryper for Espresso i løpet av høsten. En fin start på et gryende jegerliv for junior.

Neste år er det unghundenes tur til å vise hva de duger til – det blir spennende.

Lars